Totuus passiivisesta tulosta ja verkkokursseista

Feb 07, 2020

Ajatus passiivisesta tulosta on ihana, mutta samaan voi päästä helpommalla.

Miksi havitella pelkästään passiivista tuloa kun tuloja voi lisätä niin monella muullakin tavalla?

Pilkotaan nyt passiivinen tulo osiin ja mietitään mitä oikeasti pitää tapahtua, että unelma lomista ja vapaa-ajasta ilman työntekoa voi toteutua.

Passiivisella tulolla tarkoitetaan tuloa, joka tipahtaa tilille meidän tekemättä yhtään mitään. Tämä on jo lähtökohtaisesti lähes mahdoton tilanne. Miksi kukaan antaisi sinulle rahaa ilman vastinetta?

Käytännössä ainoa tapa saavuttaa passiivinen tulo on tehdä jotain nyt, joka tuottaa tuloa pitkään myöhemmin. Mutta tämä vaatii sitä, että ensin pitää tehdä pitkään ja kovin töitä jotta moinen rahasampo saadaan taottua valmiiksi. Eikä ole mitään takeita, että työ osuu varmasti ehtymättömään kultasuoneen.

Hyvinvointialan yrittäjän kannalta onkin paljon käytännöllisempää puhua toistuvasta tulosta. Tämä tulo vaatii ainakin jonkin verran työtä ylläpitämiseksi, mutta tuloa tulee tasaisesti. Esimerkiksi välillä voi vähentää työnmäärää tai olla vaikka lomalla ja silti myyntiä tulee sisään.

Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi verkkokurssia. Verkkokurssi on kerran rakennettu, kehitetty ja hiottu. Myöhemmin siitä voi saada myyntiä suhteellisen hyvällä tuntipalkalla kun suurin työ on jo tehty.

Mutta onko loppujen lopuksi yhtään väliä mistä se raha tulee? Onko edes väliä milloin se raha tulee?

Tarviiko toimeentulon tipahtaa tasaisesti joka kuukausi? No ei. Pääasia, että sitä riittää esim. loman ajaksi.

Ainoa syy havitella pilkun tarkkaa tasaista tuloa on jos oma taloudenhallinta on niin heikolla tolalla, että kaikki rahat tulee törsättyä sitä mukaa kun ne tilille tömpsähtää. Se on sitten eri ongelma se.

Mutta eikö kaikkein tärkeintä ole juuri se, että saat riittävästi toimeentuloa käyttämällä sinulle sopivan määrän aikaa ja energiaa?

Voimme miettiä asiaa yhtälönä:

aika + energia = raha

Jostain kumman syystä ihmismielen oletusarvoinen tapa on maksimoida ajan ja energian käyttö siinä kuvitelmassa, että sillä tehdään eniten rahaa. Mutta tämä on täysin tuhoon tuomittu tie.

Aika ja energia ovat rajallisia resursseja. Jos yritämme maksimoida niiden käytön ne loppuvat hyvin nopeasti. Jos meidän toimeentulo on sidottu käyttämäämme aikaan ja energiaan asetamme välittömästi lasikaton tulotasolle. Sekä asetamme itsemme tilanteeseen jossa joka kuukausi on rutistettava voimavarojan päätyyn asti jotta tulotaso säilyy.

Mitä jos omaksumme toimintatavan jossa mietimme miten voimme vähemmällä ajan ja energian käytöllä tienata enemmän?

Sen sijaan, että törsäämme rajallisia resursseja alamme entistä tarkemmin miettimään mihin ne laitamme. Kuin sijoittaja joka etsii pääomalleen parasta tuottoa.

Miten se tehdään?

Hyvin yksinkertainen tapa on esimerkiksi vastata näihin kahteen kysymykseen:

Mihin käytän tällä hetkellä aikaa ja energiaa ilman, että sillä on merkittävää vaikutusta tuloihini lyhyellä tai pitkällä aika välillä? -> deletoi

Mikä tuottaa tällä hetkellä kaikkein parhaiten tai tuo pitkällä aikavälillä parhaan tuloksen? -> maksimoi

Jos osaat vastata oman elämäsi kohdalla näihin kahteen kysymykseen niin hienoa! Olet jo puolitiessä. Sitten on vielä se, että miten nämä muutokset tulee oikein tehtyä. Se on eri juttu se ja kirjoittelen siitä sitten eri postauksissa.

Sitä odotellessa voit opiskella lisää aiheesta katsomalla tämän maksuttoman koulutuksen.

Tilaa Maksuton Koulutus >
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.