Onko yrittäjä epäonnistunut jos kalenteri ei ole täynnä asiakkaita?

Feb 07, 2020

Havahduin tähän erään puhelun päätteeksi. Se loksahti kohdalleen.

Olin nimittäin jo tovin aikaa ihmetellyt miksi niin monelle esimerkiksi hierojalle asiakkaiden saaminen ja kalenterin täyttäminen jonoksi asti on niin suuri asia. Suorastaan fantasia. Tämä on nimittäin aivan naurettavan huono tapa pyörittää omaa yritystä.

Kerron esimerkin. Hieroja sanoo haluavansa erottautua, saada näkyvyyttä, uusia nettisivut, olla aktiivinen somessa jne…

Kun häneltä sitten kysyy miksi ihmeessä?
Vastaus kuuluu: "saisin lisää asiakkaita"

Miksi haluat lisää asiakkaita?
- "Haluaisin tienata enemmän."

Eli oikeasti tarvitset enemmän myyntiä et välttämättä enempää asiakkaita?
- "No… niin… aivan…"

Jotenkin kummasti meidän mielessämme täysi työkalenteri ja mielikuva jonottavista asiakkaista on yhtä kuin menestys. Että ei voi tuntea itseään onnistuneeksi ja hyväksi ihmiseksi jos ei töitä ole aamusta iltaan. Puhumattakaan siitä sisuskaluja kalvavasta tunteesta maanantai aamuna kun työkalenterissa on ammottavia aukkoja. Mielessä pyörii, että tuleeko tästäkin hiljainen viikko? Mistä seuraava asiakas tulisi?

Eikö todellista menestystä ole esimerkiksi se, että yksi asiakas päivässä riittäisi?

Mietippä hetken verran. Tapaat kollegasi ruokakaupassa. Hän kysyy sinulta miten yritykselläsi menee? Kehut hänelle kuinka teet töitä kuusi päivää viikossa, asiakkaita on aamusta iltaan ja jono aina vähintään kuukauden verran. Tunnet itsesi ahkeraksi ja koet olevasi oikea superyrittäjä. Kollegasi tuumaa tähän, että hassu juttu. Minulla on vain yksi hyvin maksava asiakas per päivä, mutta se riittää hyvin. Nytkin olen lähdössä pidennetyksi viikonlopuksi mökille kun aikaa jää töiden lisäksi muuhunkin. Pärjäile, zau!

En tiedä sinusta, mutta minut tämä tilanne saisi hermoromahduksen partaalle.

Aika ja energia on rajallista. On aivan järjetöntä, että pyrimme täyttämään kalenterimme työllä, joka entisestään syö näitä. Ihan kuin yrittäisimme optimoida omaa väsymistämme. “Hähää ei jäänyt tähänkään viikkoon yhtään ylimääräistä aikaa tai energiaa!”

Mitä jos sen sijaan alkaisimme miettiä fiksusti. Miten voisin auttaa ihmisiä lyhyemmässä ajassa enemmän? Jotta minun ei tarvitse tehdä niin paljon töitä tienestini eteen. Jäisi aikaa itselle ja paukkuja kehittää itseään etenpäin.

Jos haluat tienata paremmin tai auttaa ihmisiä enemmän omaa aikaasi myymällä niin sinun täytyy lisätä työtunteja. Venyttää itseäsi enemmän.

Jos haluat oikeasti auttaa ratkaisemaan ihmisten ongelmia pysyvästi sinun täytyy kehittää parempi palvelu. Enemmän vähemmällä.

Jos haluat tienata enemmän ja jopa vähentää työmäärää täytyy sinun tuottaa asiakkaalle enemmän arvoa lyhyemmässä ajassa. Enemmän vähemmällä.

Haluatko tehdä tälläisen muutoksen yrittäjyydessäsi? Auttaa asiakkaita enemmän polttamatta omia voimavaroja. Tienata enemmän tekemättä niin älyttömästi työtunteja?

Tämä on juuri se mitä opetan ja missä autan hyvinvointialan yrittäjiä.

Jos aihe kiinnostaa niin käy katsomassa tämä maksuton koulutus.

Less is more :)

Tilaa Maksuton Koulutus >
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.